Ota paras hyöty irti autopesusta – neljä vinkkiä

Me näemme autopesuloissa monenlaista kulkupeliä ja tiedämme autojen puhtaanapidosta aika paljon. Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja etsimme uusia, tehokkaampia tapoja erilaisten likojen poistamiseen ja pintojen kunnossapitoon kaikkina vuodenaikoina.

 

Ihmeisiin emme mekään valitettavasti vielä pysty. Tietynlaiset liat on edelleen paras poistaa käsin ennen autopesuun ajamista. Onneksi jo muutamalla pienellä niksillä pidät autosi maalipinnat ehjänä ja siistinä, ja saat myös parhaan hyödyn irti autopesusta.

 

Pesuvinkki #1

Auton pinnoilta löytyy usein linnunjätöksiä, ja ne kannattaa poistaa heti kun mahdollista. Jos linnunläjä jää auton maalipinnalle riittävän pitkään, se voi jättää jopa pysyvän jäljen. Puhdistus hoituu näppärästi esimerkiksi kosteusliinalla tai kostutetulla kangasliinalla. Toki helpoin tapa on ajaa lähimpään BG autopesuun!

 

Pesuvinkki #2

Auton vanteet kannattaa puhdistaa välillä perusteellisesti puhtaalla lihasvoimalla – siis käsin. Jarrupöly voi pinttyä varsinkin kesäaikana niin tiukkaan, ettei se liukene autopesussa annosteltavilla pesuaineillakaan. Vanteiden puhdistus onnistuu kätevästi esimerkiksi pesuharjalla ja vanteille tarkoitetulla pesuaineella. Kun vanteet on kerran puhdistettu kunnolla käsin, säännöllinen pesulakäynti riittää pitämään ne jatkossa puhtaana.

 

Pesuvinkki #3

Auton maalipintaan iskeytynyt mahla tai pihka voi jämähtää todella tiukaan, jolloin tahra ei liukene peruspesuaineilla eikä lähde irti autopesussakaan. Kokeile mahlan ja pihkan liuottamista kasviöljyllä, esimerkiksi rypsiöljyllä, rapsiöljyllä tai oliiviöljyllä. Levitä pieni tippa öljyä tahran päälle pehmeällä kangasliinalla, anna vaikuttaa hetken ja poista tahra kangasliinalla varovasti hieroen. Käsittelyn jälkeen pese öljy pois autonpesuaineella.

 

Jos tämäkään ei auta, puhdista maalipinta autotarvikeliikkeistä saatavalla, mahlan- ja pihkanpoistoon tarkoitetulla erikoispuhdistusaineella. Paras on kuitenkin välttää kokonaan auton säilyttämistä puiden alla.

 

Pesuvinkki #4

Pese auto riittävän usein myös kesällä. Pesetys 2−3 kertaa kuukaudessa estää likaa kiinnittymästä, ja vaha suojaa maalipintaa auringonvalon haitalliselta vaikutukselta. Myös siitepöly ja hyönteiset kannattaa poistaa maalipinnalta riittävän usein, jotta ne eivät pala kiinni auringossa.